Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

[ welkom ] [ over Bezig Brugge ] [ Winkelen in Brugge ] [ CADEAUBON ] [ openbaar vervoer ] [ parkeren ] [ toerisme ] [ markten ] [ beurzen ] [ musea ] [ gidsen ] [ festivals en organisaties ] [ seminaries ] [ haven ] [ handelskringen ] [ Info bedrijven ] [ onderwijs ] [ sport ] [ Websites over Brugge ]
Ik zoek op naam :


Sector :


Subsector :


evt. via straatnaam :


   
Ik zoek op naam :


Sector :


Subsector :


evt. via straatnaam :


   
Ik zoek op naam :


Sector :


Subsector :


evt. via straatnaam :


   


 
Winkelen in Brugge

De belangrijkste winkelzones.

Brugge biedt een heel ruim winkelaanbod: zowel in het centrum als in de poortstraten als in de deelgemeenten vindt u een ruime keuze aan winkels. En dit op alle terreinen: mode, interieur, voeding, vrije tijd, ...

Het centrum omvat de dubbele as tussen de Markt en het Zand met enerzijds de Steenstraat en de Zuidzandstraat en anderzijds de Geldmuntstraat en de Noordzandstraat. Binnen deze 2 assen vindt u het winkelcentrum 'Zilverpand'. Aansluitend op de Steenstraat vindt u het Simon Stevinplein met hierop aanlsluitend de Mariastraat en de Oude Burg.

Aan de andere kant van de Markt zijn de Sint-Jakobstraat, de Vlamingstraat en de Akademiestraat, de Philip Stockstraat en de Malleberg, de Breidelstraat, de Wollestraat ook belangrijke winkelstraten.

Ook in het toeristisch deel vindt u een ruim heel wat shopping mogelijkheden: vanuit de Wollestraat gaat u links naar de Rozehoedkaai met doorgang naar het Huidevettersplein en vandaar naar de Burg (met stadhuis)en rechts naar de Dijver (richting Katelijnestraat en Begijnhof)

De belangrijkte poortstraten zijn de Katelijnestraat (welke uitgeeft op de Dijver en de Mariastraat), de Langestraat en de Hoogstraat (welke uitgeeft op Malleberg/Philipstockstraat, de Ezelstraat welke aansluit op de Sint-Jakobstraat en de Smedenstraat welke uitgeeft op het Zand.

Ook de deelgemeenten beschikken elk over een eigen winkelcentrum en bieden dus heel wat shoppingmogelijkheden

 • Sint-Andries: met vooral de Gistelse Steenweg als belangrijkste winkelas
 • Sint-Michiels met de Rijselsestraat en de Albert I-laan
 • Assbroek met de Generaal Lemanlaan, de Astridlaan en de Baron Ruzettelaan
 • Sint-Kruis met de Moerkerkse Steenweg en de Maalse Steenweg
 • Sint-Pieters met de Blankenbergse Steenweg en Oostendse Steenweg

  Ook de woonkernen en dorpskernen rond Brugge hebben hun eigen lokale winkelaanbod. We hebben het hier dan over Zeebrugge, Lissewege, Zwankendamme, Dudzele en Koolkerke.

  Parkeren in publieke parkings

  In Brugge zijn er 5 publieke parkings. U kunt er veilig uw wagen plaatsen tegen een voordelig tarief. De parkings in Brugge zijn namelijk de goedkoopste van België.

  De parkings bevinden zich in het centrum, op wandelafstand van de belangrijkste (winkel)straten. Deze 5 parkings zijn 7/7 dagen en 24/24 uur open. Vanaf het tweede uur betaalt men per kwartier in plaats van voorheen per uur. In deze 5 parkings geldt ook een goedkoop avondtarief, maximaal 2,50 euro vanaf 19.00u tot 's anderendaags 07.00u 's morgens. Op de website van Interparking vindt u alle informatie over de parkings.

  Meer info: zie rubriek parkings

  Openbaar vervoer

  Om het mobiliteitsplan te doen slagen, is het openbaar vervoer van cruciaal belang. Brugge heeft zowel voor de trein als voor de bus uitstekende troeven in handen voor een vlot bereikbaar centrum.

  Het station ligt op wandelafstand van het historisch centrum en de winkelstraten. Gemiddeld om de 2 minuten vertrekt van het station een bus richting centrum voor mensen die liever de bus nemen of wat minder te been zijn. Tijdens piekuren ’s morgens en ’s avonds zelfs om de minuut.


  Meer info: zie rubriek Openbaar vervoer