Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

[ welkom ] [ over Bezig Brugge ] [ Winkelen in Brugge ] [ CADEAUBON ] [ openbaar vervoer ] [ parkeren ] [ toerisme ] [ markten ] [ beurzen ] [ musea ] [ gidsen ] [ festivals en organisaties ] [ seminaries ] [ haven ] [ handelskringen ] [ Info bedrijven ] [ onderwijs ] [ sport ] [ Websites over Brugge ]
Ik zoek op naam :


Sector :


Subsector :


evt. via straatnaam :


   
Ik zoek op naam :


Sector :


Subsector :


evt. via straatnaam :


   
Ik zoek op naam :


Sector :


Subsector :


evt. via straatnaam :


   


 
parkeren

De Stad Brugge wil de binnenstad - door de UNESCO volledig als werelderfgoed beschermd - bereikbaar houden voor de personen die er werken en winkelen. Maar evenzeer wil ze die binnenstad leefbaar houden voor alle huidige en toekomstige bewoners.
 
Wat het parkeren in stad Brugge betreft bestaan er volgende mogelijkheden.
 
PARKEREN IN DE BINNENSTAD.
 
BLAUWE ZONE.
 
De duur van het parkeren blauwe zone in zone 1 van de binnenstad met een geldige Europese parkeerschijf is beperkt tot maximaal 4 uur , uitgezonderd voor bewoners met een geldig bewonersvignet. De blauwe zone geldt van 9.00u tot 20.00u van maandag tot en met zaterdag. het is verboden de parkeerschijf te verdraaien; na 4 u parkeren dient u uw wagen terug in het verkeer te brengen.
Opgepast:ook in de rand rond de binnenstad geldt in bepaalde zones en straten de blauwe zone; raadpleeg voor de juiste uren en dagen de website www.brugge.be/mobiliteit/parkeren 
 
BETALEND PARKEREN
 
Zoals in de meeste grote steden in België geldt in Brugge betalend parkeren in alle winkelstraten en hoofdverkeerslussen en in een aantal belangrijke wijken geconcentreerd in de kern van het centrum. Hieronder vindt u de belangrijkste richtlijnen:
 

 • verplicht gebruik maken van ticket uit parkeerautomaat of van parkeren met GSM (een sms sturen naar 4411).
 • voor bewoners met een geldig bewonersvignet is het parkeren gratis en onbeperkt uitgezonderd in de voornaamste handelsstraten.
 • parkeerduur bedraagt maximaal 2 uur (op Burg maximaal 1 uur).
 • verplicht elke dag van de week, ook op zondag- en feestdagen, telkens van 9 tot 20 uur; in de wijk West-Brugge is dat tot 22.00 uur (in de Smedenstraat ook tot 20.00 uur).
 • de kostprijs bedraagt 1,80 euro voor het eerste uur en 2,40 euro voor het tweede uur (kortparkeren 15 minuten = 10 eurocent).
 • bij overtreding: retributie van 30 euro per halve dag.
 • bij defecte automaat: gebruik de naastgelegen automaat of indien geen automaat gebruik dan een geldige parkeerschijf, maximaal 2 uur.
   

  PARKEREN IN PUBLIEKE PARKINGS
   
  In Brugge zijn er 5 publieke parkings. U kunt er veilig uw wagen plaatsen tegen een voordelig tarief. De parkings in Brugge zijn namelijk de goedkoopste van België.
   
  De parkings bevinden zich in het centrum, op wandelafstand van de belangrijkste (winkel)straten. Deze 5 parkings zijn 7/7 dagen en 24/24 uur open. Vanaf het tweede uur betaalt men per kwartier in plaats van voorheen per uur. In deze 5 parkings geldt ook een goedkoop avondtarief, maximaal 2,50 euro vanaf 19.00u tot 's anderendaags 07.00u 's morgens. Op de website van Interparking vindt u alle informatie over de parkings.

  Parking Centrum-Station
  1500 plaatsen
  24/24u open
  Tarieven: 0,70 euro/uur en 3,50 euro per dag
  Gratis heen en terug naar het centrum met de bus!
  Voordelig werknemersabonnement van maandag t/m zaterdag tegen 20 euro/maand. U kunt het attest dat u nodig heeft voor het werknemersabonnement hier downloaden

  Parking Begijnhof, Katelijnestraat 
   
  250 plaatsen
  Tarieven: zie website Interparking
  Cursisten van de omliggende scholen parkeren aan 1,25 euro per cursuseenheid van 4 uur. Info en tickets in de scholen.
   
  Parking Biekorf, Naaldenstraat
   
  200 plaatsen
  Tarieven: zie website Interparking
  Wie na 19u deze parking binnenrijdt en deze vóór 07.00u verlaat, betaalt maximaal 2,50 euro. Handig voor de Bezoekers van de vele cafés en culturele instellingen in de buurt: Stadsschouwburg, Biekorf, Cinema's Lumière en Liberty, Het Net... 
   
  Parking Centrum-'t Zand 
   
  1435 plaatsen
  Tarieven: zie website Interparking
  Wie na 19.00u deze parking binnenrijdt en deze vóór 07.00 uur verlaat, betaalt maximaal 2,50 euro. Handig voor de bezoekers van de vele cafés en culturele instellingen in de buurt: Concertgebouw, Beurshalle...
   
  Parking Pandreitje, Gevangenisstraat 
   
  210 plaatsen
  Tarieven: zie website Interparking